Grad Zaječar

Južna i istočna Srbija - Zaječarski Okrug

Stepen razvijenosti - II grupa

Aktivnih privrednih društava - 358

Aktivnih preduzetnika - 1289

48.262


Broj stanovnika
h-money

63.719


Prosečna zarada

1.069


Površina
Zaječar
Zaječar
Zaječar
Zaječar
Zaječar
svi-projekti

10

Ukupan broj projekata
od 2010. do danas

2.165.132 evra

1.642.686 evra

(Donatori 76%)

522.446 evra

(Sufinansiranje 24%)

1.988.106 evra

Učešće programa: 1.484.191 evra

Sufinansiranje: 503.915 evra

1.525.872 evra

Strategija razvoja urbanog područja grada Zaječara i opština Boljevac, Knjaževac i Sokobanja

Izrada strategije integralnih teritorijalnih investicija

Strategija razvoja urbanog područja grada Zaječara i opština Boljevac, Knjaževac i Sokobanja pokriva teritoriju sa značajnim turističkim potencijalom kao što su Stara planina, Ozren, Rtanj, Sokobanja, Gamzigradska banja, Nikoličevska banja, banja Rgošte. Na teritoriji se takođe nalazi značajno kulturno nasleđe uključujući lokalitete Felix Romuliana i Timacum Minus i Arheo-etno park u Ravni. Industrijski potencijal postoji u Zaječaru, Boljevcu i Knjaževcu.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

-

-

-

Magija istočne Srbije

Integralni projekat

Partner na projektu: RARIS -Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije

Unapređenje održivog turizma u Zaječarskom okrugu kroz strateške infrastrukturne projekte i promotivne aktivnosti. Projekat uključuje razvoj turističkih i rekreativnih objekata u Zaječaru, Knjaževcu, Sokobanji i Boljevcu, sa posebnim naglaskom na ekološke prakse kao što su električni čamci i bicikli. Ključne inicijative su izgradnja i opremanje Omladinskog kampa u Kraljevici, Zaječar, dalji razvoj Sportsko-rekreativnog i zdravstveno-rehabilitacionog centra „Banjica“ u Knjaževcu i radovi na Bovanskom jezeru u Sokobanji, uključujući nabavku električnih čamaca, izgradnju „Pump Track“ terena za obuku i trim-staze, nabavku električnih skutera i planinskih bicikala u Rtnju i postavljanje turističke signalizacije u Boljevcu. Projekat će uspostaviti upravljačke strukture za nove atrakcije, zajedničku turističku karticu za celu teritoriju i teritorijalnu marketinšku strategiju za poboljšanje vidljivosti područja kao zelene turističke destinacije. Ova inicijativa ima za cilj obogaćivanje turističke ponude Zaječarskog okruga kroz promovisanje ekološke održivosti i lokalnog kulturnog nasleđa i privlačenjem posetilaca doprineće zajednici.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

1.525.872 evra

1.198.455 evra

327.417 evra

95.496 evra

Izrada tehničke dokumentacije za tematski park „Rimski imperatori“

Poslovna infrastruktura (tehnička dokumentacija)

Izrada TD za tematski park „Rimski imperatori“ u turističkoj zoni Kraljevica uključuje postavljanje skulptura 17 rimskih vladara, uz izgradnju staza, fontana i zelenila.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

95.496 evra

76.397 evra

19.099 evra

366.738 evra

Renoviranje i digitalizacija vrtića „Đurđevak” u Zaječaru

Lokalna infrastruktura

Renoviranje i digitalizacija vrtića „Đurđevak“ u Zaječaru u cilju pružanja kvalitetnih usluga i opšte dobrobiti za više od 160 dece predškolskog uzrasta, razmene informacija sa roditeljima i dokumentovanje obrazovno-vaspitnog rada vaspitačica/ča.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

336.771 evra

179.372 evra

157.399 evra

Podrška Timočkom omladinskom centru: Rad u zajednici za dosezanje društveno isključenih osoba

Socijalna kohezija

Unapređenje sistema socijalne zaštite kroz izradu i usvajanje strateškog dokumenta i omogućavanje boljeg pristupa sistemu za oko 100 teško dostupnih marginalizovanih građana i građanki kroz pilotiranje inovativnog terenskog rada, koji podrazumeva obuku i formiranje tima od 20 terenskih radnika.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

29.967 evra

29.967 evra

-

177.026 evra

Učešće programa: 158.495 evra

Sufinansiranje: 18.531 evra

79.566 evra

Podrška RARIS-u: Idi digitalno! Digitalna transformacija industrije turizma i zabave u istočnoj Srbiji

Podrška organizacijama za podršku poslovanju

Projekat ima za cilj da pomogne MSP u sektoru turizma i rekreacije sa sedištem u istočnoj Srbiji da prebrode izazove digitalizacije, pružajući im dve vrste prilagođenih obuka - o digitalizaciji i o sprovođenju aktivnosti u digitalnom marketingu.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

29.551 evra

29.551 evra

-

Podrška Timočkom omladinskom centru: Pomak poslovni transformator

Podrška organizacijama za podršku poslovanju

Projekat će pružiti usluge edukacije, stručnog znanja i mentorstva poslovnoj zajednici u Timočkom okrugu u cilju poboljšanja konkurentnosti MSP i podrške njihove poslovne prilagođenosti na novo, digitalno tržište. Projekat se sastoji od radionica i obuka prilagođenih potrebama MSP koje su organizovali stručnjaci u saradnji sa centrom Nova Iskra.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

50.015 evra

49.476 evra

539 evra

97.460 evra

Izrada plana detaljne regulacije za banjskoturistički kompleks Nikolićevo

PDR

Izradom plana detaljne regulacije treba da se uspostavi planski osnov za razvoj banjskog centra i stvore prilike za podsticanje ekonomskih aktivnosti u naselju Nikolićevo. To će doprineti širem razvoju turizma na području grada Zaječara i promociji regionalnih prirodnih i kulturnih resursa.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

20.092 evra

14.290 evra

5.802 evra

Nabavka rezervnog sistema za sistem elektronskog izdavanja građevinskih dozvola

E-dozvole

Unapređenje sistema za izdavanje građevinskih dozvola putem nabavke rezervnog sistema koji će povećati njegovu stabilnost i dostupnost za preko 6.500 korisnika i korisnica koji ga svakodnevno upotrebljavaju. Kroz projekat su nabavljeni serverska i mrežna oprema kao i potrebne licence. Cilj ove aktivnosti je da doprinese stvaranju povoljnijeg poslovnog okruženja kroz poboljšanje efikasnosti i transparentnosti e-uprave i, samim tim, nove investicije. Istovremeno, doprinos će biti pružen i većem poverenju građana/ki u institucije i kvalitetu usluga koje se putem e-uprave pružaju građanima i investitorima. 

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

2.141 evra

2.141 evra

-

Uvođenje i razvoj GIS-a

Uvođenje i razvoj GIS-a

Projekat će omogućiti uspostavljanje jednošalterskog sistema u Zaječaru, gde će sve potrebne informacije o kapacitetu katastarskih parcela biti dostupne građanima i potencijalnim investitorima, a specijalna pažnja biće posvećena mapiranju javnog osvetljenja i podzemnih instalacija. Projekat za krajnji cilj ima privlačenje investicija, koje će dovesti do otvaranja novih radnih mesta i unaprediti životni standard građana.

Vrednost projekta:

Učešće programa:

Sufinansiranje:

75.227 evra

63.037 evra

12.190 evra

-

-

Učešće programa: -

Sufinansiranje: -

-
-
-

-

Učešće programa: -

Sufinansiranje: -

-
-
-
-
-