Ljubovija, 18. januar 2023.

Uz podršku EU u Ljuboviji u toku rekonstrukcija Predškolske ustanove „Poletarac”

Uskoro će 230 dece iz Predškolske ustanove (PU) „Poletarac” u Ljuboviji imati značajno bolje uslove za boravak i obrazovanje u renoviranim prostorijama vrtića.

Radovi koji se trenutno izvode uz bespovratna sredstva Evropske unije (EU) preko programa EU PRO Plus, u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije, iznose skoro 200.000 evra i podrazumevaju proširenje objekta kao i rekonstrukciju i proširenje kuhinje, a biće zamenjeni i dotrajali podovi i grejna mreža, uz izradu spoljašnje hidrantske mreže i izgradnju sobe za izolaciju i prostorije za pelet. 

Takođe u okviru projekta biće nabavljeni kuhinjski aparati i oprema, beskontaktni dozatori kao i didaktički materijal i oprema za unapređenje nastave.  

„Za našu opštinu je ovaj projekat od izuzetne važnosti jer rekonstruišemo objekat predškolske ustanove koji je izgrađen pre više od četiri decenije. Sada će uz podršku Evropske unije i učešće opštine Ljubovija od 30.000 evra mališani u Ljuboviji imati renoviran i proširen vrtić sa adekvatnim uslovima za bezbedan boravak i obrazovanje”, rekao je Milan Jovanović, predsednik opštine Ljubovija.

Radovi koje izvodi firma „Građevinar” d.o.o. Iz Ivanjice, izabrana u postupku javne nabavke koju je sprovela opština Ljubovija, trajaće 90 dana.

Projekat u Ljuboviji je jedan od 32 projekta lokalne infrastrukture u regionima Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije koje EU podržava preko EU PRO Plus programa sa skoro 5,5 miliona evra kako bi se unapredio kvalitet života ljudi kroz obnovu i rekonstrukciju obrazovnih, zdravstvenih i ustanova socijalne zaštite, sportskih i objekata kulture, kao i unapređenje komunalnih usluga i zgrada javne administracije.